Automaat spoelen

Ervaart u bokkend en stotend rijgedrag tijdens het schakelen van uw automaat? Deze klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door vervuiling van uw automatische transmissie en de ATF. Gebrek aan onderhoud van de automatische transmissie kan op termijn leidden tot versnellingsbakproblemen, waarbij de reparatiekosten snel op kunnen lopen! Geef uw automaatbak daarom ook aandacht en laat deze spoelen.

Autovakmeester Schaap spoelt de automatische transmissie snel en effectief. In onze werkplaats in maken wij gebruik van de allernieuwste ATF spoelmachine. Deze machine spoelt de olie dynamisch. Dit wil zeggen dat de automatische versnellingsbak met draaiende motor wordt gespoeld. Dit geeft een verversing van de olie van 95%.

ATF olie verversen of automaatbak spoelen?

Door olie te verversen blijft er altijd oude olie in de koppelomvormer achter. Dit brengt problemen met zich mee. Met het verversen van ATF olie raken er diverse onderdelen vervuild en daardoor wordt het schakelcomfort verminderd. Het spoelen van uw automaatbak (ook wel bekend als flushen) is een betere oplossing. Dit verlengt de levensduur van uw automaatbak en zorgt voor meer rijcomfort.

Ons advies is om elke 4 jaar of elke 100.00 kilometer (afhankelijk van het merk en type auto) uw automaatbak te laten flushen/ spoelen om problemen voor te zijn.

Alvorens de olie te gaan spoelen laten wij de versnellingsbak circa 30 minuten draaien met een speciale reiniger. Dit middel zorgt ervoor dat al het vuil wat zich in de loop der tijd heeft opgehoopt en vast is gekoekt, tijdens het spoelen loskomt en mee naar buiten komt. Na de verversing van de olie en het spoelen (flushen) van de automatische transmissie, wordt er nog een extra toevoeging aan de olie toegevoegd. Deze toevoeging zal oxidatie van de olie door warmte doen afnemen en houdt alle keringen en afdichtingen soepel.

Desgewenst krijgt u van ons foto's van de oude en nieuwe olie, zodat u ook met eigen ogen kunt zien wat het verschil is.

Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaatbak of ervaart u problemen tijdens het schakelen? Neem dan contact met ons op.

 

Automaatbakspoelen